Asun Varsinais-Suomessa salon keskustan kupeessa ja kissani elävät kotona normaalin arjen keskellä... tarkemmin sanottuna sen keskipisteenä.

Kasvattjanimeni FI*Kasumi hyväksyttiin FIFé:ssä 2.5.2011 ja kasvatuksessani aion keskittyä ensisijaisesti pitkäkarvoihin.

Pitkäkarvojen kasvatuksessa käytän myös variantteja ja lyhytkarvoja tuomaan lisää geenipohjaa ja lyhytkarvan tyyppiä pienempikantaisille pitkäkarvoille.

Variantti on käytännössä lyhytkarva (kantaa pitkäkarva geeniä), joka on pitkäkarvaisen ja lyhytkarvaisen tai kahden variantti kissan hedelmä ja näin ollen voi tuottaa pitkäkarvaisia jälkeläisiä.

Olen naamiokissoissa (balineesi,siamilainen) ihastunut klassisiin väreihin, ruskea, suklaa, lila ja sininen. Itämaisissa kaneliin, lilaan, suklaaseen ja siniseen. Väriskaala on kuitenkin itämaisilla erittäin laaja erilaisine kuvioineen ja valkoisine laikkuineen joten kaikki värit ovat tervetulleita. Täkeintä on kuitenkin saada terveitä ja kauniita, rotumääritelmän mukaisia, itämaiskissoja hyvällä luonteella ja kovalla hurinalla varustettuina.